Het vinden van de juiste balans…

Werkstress verminderen is voor veel mensen een uitdaging, maar het is belangrijk om voor jezelf en je geestelijke gezondheid te zorgen. Hier zijn enkele tips om jou te helpen met werkgerelateerde stress om te gaan:

  • Zorg voor voldoende rust, beweeg regelmatig, eet een evenwichtig dieet, beoefen ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie.
  • Stel daarnaast realistische doelen en verwachtingen voor jezelf en wees eerlijk tegen je leidinggevende over welke taken je realistisch gezien kunt uitvoeren in de gegeven tijd.
  • Geef prioriteit aan taken die eerst moeten worden afgerond en delegeer waar nodig.
  • Vraag ten slotte om hulp wanneer dat nodig is – probeer niet alles alleen te doen!

Met deze stappen kom je een heel eind in de richting van minder werkstress.

Stay organised…

Een andere cliché om werkstress te verminderen is om georganiseerd te zijn. Zorg ervoor dat je werkruimte vrij is van rommel en dat je alle gereedschap en benodigdheden hebt die je nodig hebt voor alle taken. Houd een lijst bij van komende deadlines, zodat je vooruit kunt plannen. Probeer je bovendien niet te laten overweldigen door te veel taken of projecten tegelijk; breek ze zo nodig op in kleinere brokjes die gemakkelijker te beheren zijn.

Even opladen…

Vergeet ten slotte niet dat het goed is om wat vrije tijd te nemen als dat nodig is. Als je je overweldigd voelt door werkgerelateerde stress, geef jezelf dan toestemming om er een middag tussenuit te gaan of neem indien mogelijk een vakantiedag. Dit geeft je lichaam en mind de kans om zich op te laden, zodat je fris terugkomt en klaar bent om alle uitdagingen aan te gaan die zich tijdens je werkdag kunnen voordoen.

In het algemeen vereist het beheersen van werk gerelateerde stress dat je voor jezelf zorgt, georganiseerd bent en aan zelfzorg doet. Zorg ervoor dat je gedurende de dag pauzes neemt en beloon jezelf voor successen.

Vergeet tot slot niet dat het goed is om vrij te nemen als dat nodig is – je mentale gezondheid is net zo belangrijk als jouw werk!