Terug naar Sollicitatietips

10 tips voor jouw sollicitatiebrief

Wauw! Jouw cv ziet er goed uit. Maar wat is een cv zonder een goede sollicitatiebrief? En wat is een goede sollicitatiebrief? Moet je nou veel vertellen of juist weinig? Moet je het ook over jouw hobby’s hebben of juist niet? Jij wilt natuurlijk wel op een sollicitatiegesprek uitgenodigd worden. Gebruik onderstaande tips en de uitnodiging heb je binnen no-time in jouw mailbox.

  1. Jouw motivatie mag niet ontbreken. Verdiep je in het bedrijf door bijvoorbeeld op de website van het bedrijf te kijken. Wat zou jouw toegevoegde waarde kunnen zijn binnen het bedrijf? Beschrijf waarom jij de juiste persoon bent voor de functie.
  2. Een sterke openingszin. Maak de lezer nieuwsgierig naar de rest van de brief. Begin niet met een standaard zin.
  1. Maak van je sollicitatiebrief geen herhaling van je cv. Herhaal niet teveel van de punten die je op je cv hebt gezet. Richt je vooral op waarom jij bij dat bedrijf wilt werken.
  2. Één A4 is voldoende. Maak gebruik van korte zinnen. Zorg voor een overzichtelijke lay-out en wees duidelijk in jouw verhaal.
  3. Noem ervaringen. Gebruik alleen ervaringen die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Wees hierin ook eerlijk.
  4. Verplaats je in een ander. Stel dat jij de brief zou lezen en een keuze mag maken? Probeer vanuit de gedachte van het bedrijf te denken.
  5. Volg de instructies. Lees de vacature goed door. Als er wordt gevraagd om het sollicitatieformulier in te vullen, dan moet je jouw cv niet via de e-mail sturen.
  6. Spelling. Laat je sollicitatiebrief nakijken door iemand anders.
  7. Nodig jezelf uit. Zorg dat je afsluit met een zin dat je duidelijk maakt dat je graag de baan wilt hebben en de rest van het verhaalt wilt toelichten in een sollicitatiegesprek.
  8. Heb vertrouwen in jezelf! Ga uit van je eigen kracht en wees positief tijdens het schrijven van de brief.

Upload jouw CV

Wij zoeken voor jou!

Lees meer

Bekijk onze vacatures

Vind jouw droombaan!

Lees meer

Hoe werkt het?

In 6 stappen duidelijk uitgelegd!

Lees meer